lördag 28 september 2013

Nya och gamla vänner

Ellen och jag jobbar vidare på att bygga upp bekantskapskretsen här. När man inte jobbar eller studerar får man ju inga kontakter "gratis" så att säga. Det är givetvis roligt att träffa och lära känna nya människor, men jag säger medvetet "jobbar" eftersom det stundvis känns ganska jobbigt också. Man kan liksom inte bara slappna av och njuta av umgänget som man gör hemma med vänner man känt sedan länge utan (det känns som att) man måste vara extra aktiv för att bygga upp kontakterna i början. Men visst tycker vi att det är skoj också och vi har träffat flera trevliga typer här.

De senaste dagarna har vi varit mycket sociala och i torsdags hade vi en hel drös andra mammor med barn hemma hos oss. Ellen njöt av att få visa upp alla sina tricks inför en så stor publik och var så utmattad efteråt att hon somnade i god tid innan sin vanliga läggdags. 

Här håller hon åtminstone i sig. Nyaste grejen är att hon ställer sig upp och vill applådera sin egen duktighet, balansen räcker dock inte riktigt till ännu så det går på tok om man inte är där och håller i...

Så här sömnig var hon efteråt...
Igår fick vi sedan ett efterlängtat besök av en mycket gammal vän (som jag inte träffat på 13 år!!) och hennes dotter som är 3 månader äldre än Ellen. De bor bara en halv timmes bilfärd härifrån så nu kommer vi förhoppningsvis inte att behöva vänta 13 år innan vi ses nästa gång.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar