måndag 23 september 2013

Silent Sunday

Det känns som en mycket tyst söndag idag efter fem dagar av turistande runt största delen av nordöstra Schweiz tillsammans med pappa och Marianne. Det var förstås härligt med besök hemifrån och speciellt roligt för mig och Ellen som fick ha en liten mini-semester här i våra nya hemtrakter. Lite nytta gjordes också och lampor och hyllor sattes upp i lägenheten. Man måste ju passa på när man har händiga typer på besök!

På fem dagar hann vi utforska St Gallen, Lichtenstein, Bodensee och Insel Mainau (Tyskland), Appenzell och Ebenalp samt Stein-am-Rhein och Rheinfall. Det kan låta som mycket att klämma in men allt detta ligger faktiskt inom ca 1 timmes bilfärd från vårt hem. Det är det som är det fina med Centraleuropa.


Första dagen tog vi en promenad i SG:s mysiga gamla stad.

I Lichtenstein kan fursten hålla ett vakande öga på sina undersåtar från slottet ovan om  huvudstaden Vaduz.



Ellen har utvecklat en egen vilja, en bra egenskap att ha längre fram i livet men nog så utmanande för föräldrarna ibland.



Blomsterön Insel Mainau bjöd på en sällan skådad blomsterprakt.
Från Ebenalp tog vi denna gång den lätta vägen till Äscher. Vyerna var inte mindre slående för det.

Det regnade några droppar och regnbågen tittade fram.


Ovanför den otroligt välbevarade medeltida staden Stein am Rhein fanns också en borg, därifrån såg staden och landskapet ut som någonting rakt från Carcassonne (spelet alltså).
Rheinfall

Till slut var alla så glada över att ha hittat en lunchrestaurang med så här fin utsikt att jag lyckades fånga fyra leenden på en gång!













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar