tisdag 2 april 2013

Ellen 8 månader

Dags för den månatliga rapporten.

Vid 8 månader har Ellen vuxit till sig och är inte så liten längre. Vid rådgivningsbesöket förra veckan hade vikten ökat med nästan ett kilo på en månad.

7.5 kg pure gold!
Den motoriska förmågan är fortfarande inte så långt utvecklad, men hon trivs längre och längre stunder på mage (så länge man bjuder på underhållning). Hon vänder sig runt åt olika håll när hon är på mage men drar sig ännu inte framåt och gör inga försök att krypa.


Motoriken är det ändå inget fel på när hon snabbare än kvickt rullar över på rygg när hon fått nog. Det är en lek vi leker dagarna i ända, Ellen svänger sig på rygg och mamma svänger henne tillbaka på mage. 


Det är mer och mer prat, nu även i enstaka stavelser. "Tatatatata" och "ajajajajajaj" är favoriter.


Hon har humor och gillar när föräldrarna gör sig fåniga för att roa henne. Det belönas med skratt och höga glädjetjut.


Allt ska utforskas med händer och mun. Ellen tycker om att krafsa som en hund på olika material. En natt vaknade vi av ett konstigt ljud. Efter en stund förstod vi att det var Ellen som låg och krafsade på lakanet eller spjälskyddet i sängen. För övrigt var hon helt tyst, så jag vet inte om hon gjorde det i sömnen. Vi fnissade en stund och somnade sedan om.

Vi har också börjat med lite fingermat då och då. Ellen förhåller sig skeptiskt och försiktigt och låter maten ligga på tallriken ganska länge innan hon börjar peta på den. Gurka och päron har hon hittills lyckats äta små bitar av (och jag har hjärtat i halsgropen varje gång hon hostar lite).

Inga tänder än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar