söndag 24 mars 2013

Sovmorgon

Sådana kan man bara drömma om nuförtiden. Även om man förstås visste att det skulle bli så, var det ändå först för några veckor sedan som det blev en konkret insikt.

Det var en söndagsmorgon för några veckor sedan. Vi brukar lyssna på Groove FM:s Jazz-aamiainen på söndagsmorgnar, det är den bästa söndagsfrukostmusiken. Vi knäppte på radion men istället för jazz spelades bara popmusik. Vi funderade en stund om de ändrat på programmet innan vi insåg att det börjar först klockan åtta. Tidigare har vi ibland missat programmet för att vi sovit för länge (sändningstiden är 8-12). Då slog det oss att så här är det nu för flera år framåt och vi kan bara drömma om sena lata söndagsmorgnar...

Missförstå mig inte, vi får ju sova alldeles utomordentligt bra. Vi lägger Ellen vid 20-20.30-tiden och hon somnar själv i sin säng oftast inom några minuter. Sedan sover hon hela natten och vaknar vanligtvis vid 6-6.30. Om hon vaknar på natten är det för att hon tappat nappen (det är en sak att använda den finlandssvenska benämningen i tal men i skrift ser det bara så fel ut) och då är det bara att sätta in den i munnen igen.

Vi kommer ju dock inte i säng vid halv nio. Trots goda avsikter lyckas det sällan innan klockan elva. Men får man 7 timmar god sömn är det ju mer än okej. På veckodagarna känns det också helt bra att vakna tidigt, jag vaknade ju ofta 6.30 när jag jobbade. Och man hinner ju göra så mycket mer.

Men att vakna kl 6 varendaste en dag, ibland känns det bara helt omänskligt. Jag drömmer om en lång lat söndagsmorgon, att ligga och dra sig i sängen och dra sig ner på frukost först när det börjar närma sig lunchtid. Men då missar man förstås Jazz-aamiainen...

1 kommentar:

  1. jessica24.3.13

    Sen, sen nångång...ska jag sova sova sova:)

    SvaraRadera