måndag 11 mars 2013

Fysträning

På rådgivningen har man konstaterat att Ellen inte riktigt är på den nivå hon borde vara vad gäller fysisk aktivitet. Förmågan finns men hon är helt enkelt lite lat och har därför inte tränat upp den muskelstyrka hon behöver för att kunna ta sig upp och framåt. Det beror förstås på att hon inte trivs på mage, och ofta inte alls på golvet för sig själv, utan sitter helst i sin sitter eller i famnen. Men nu ska det bli ändring på den saken!

Vi har varit hos en fysioterapeut idag och nu börjar hårdträningen för Ellen, och det blir hårda bud även för föräldrarna. Ingen sitter längre och hon ska vänja sig vid att vara på mage långa stunder, det räcker inte med några minuter tills hon svänger sig på rygg som hittills.

Det kommer att bli protester och tandgnissel (det senare föräldrarnas, Ellen har inga tänder ännu) men det finns inga genvägar. Nu börjar träningen!

Ellen står hellre än ligger på golvet. Här med sin nya kompis som härstammar från Dubai.


Elvis och Simo, ungefär lika stora.


2 kommentarer:

  1. Nämen gulli-gull-gullunge!! Du är bäst♡ gudmor

    SvaraRadera
  2. Anonym12.3.13

    Jaa, varför skulle man ligga på golvet om man får komma upp och stå, och vilken fin kompis hon fått. Mommo kan komma och jumppa med Ellen oxå

    SvaraRadera